Blomsterposter | Kungsholmen | Stockholm

Blomsterposter | Kungsholmen | Stockholm

Blomsterinspiration från Kungsholmen: En botanisk poster för Stockholm

 

För de flesta som känner mig är det ingen hemlighet att jag älskar blommor. Sommaren spenderar jag gärna i min dahliaodling, där jag plockar, knipsar och vattnar mina älskade växter. Att vara omgiven av blommor ger mig både inspiration och ro i själen – trädgårdsarbete är min egen form av terapi.

 

dahlia foto Tove Malm

Innan vi flyttade till vårt hus bodde vi i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. Att ha Fredhällsparken utanför dörren och badklipporna bara en kort promenad bort var underbart, och staden har en speciell plats i mitt hjärta.

Jag har länge fascinerats av posters med platsnamn och anknytning till specifika platser, som Dalarna och dess dalahästar. För mina Stockholm-inspirerade posters ville jag skapa något som både kunde fungera generellt och förmedla en känsla av staden, samtidigt som jag integrerade blommor och färg.

Därför föddes idén om att skapa en serie botaniska posters med blommor, frukt och plantor, där jag sedan kan lägga till ortsnamn, platser och annat med ett vackert typsnitt och matchande färg. Först ut i serien är "Stockholm Flowermarket" med fokus på Kungsholmen.

 

Flatlay foto , poster loggandes på träbord

Håll utkik i bloggen för att se fler posters i serien!

 

Här kommer du till shopen för flera posters Flowermarket Poster

Berätta gärna i kommentarerna: Vilken plats skulle du vilja se en botanisk poster av? 

 

//Tove

 

 

Zurück zum Blog