Lettering och modern kalligrafi

Lettering och modern kalligrafi

Grunder och tips inom lettering och modern kalligrafi!

Att utforska konsten att skapa vackra bokstavsillustrationer är både roligt och utmanande. Som en passionerad lettering-entusiast själv vill jag dela med mig av några av mina bästa tips och tricks för att förbättra ditt letteringarbete. Oavsett om du är nybörjare eller har några års erfarenhet, hoppas jag att du hittar dessa tips användbara för att ta ditt lettering till nästa nivå.

 

 

Förbered Ditt Arbetsutrymme:

Att ha en organiserad och inspirerande arbetsyta är avgörande för att främja kreativitet och produktivitet. Se till att ha alla dina letteringmaterial och verktyg inom räckhåll och hålla din arbetsyta ren och fri från distraktioner.

Öva På Grundläggande Tekniker:

Innan du ger dig in i mer avancerade letteringstilar är det viktigt att behärska de grundläggande teknikerna. Öva på att skriva upp och ner, tryck och drag, och arbeta med olika pennspetsar för att få en känsla för hur bokstäverna formar sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hitta Din Unika Stil:

Att utveckla en personlig letteringstil är en långsam process som kräver tålamod och övning. Ta dig tid att experimentera med olika stilar, former och uttryck för att hitta vad som passar dig bäst. Var inte rädd för att låta din personlighet lysa igenom i ditt arbete!

 

Studera andra Letteringkonstnärer:

Att studera och dra inspiration från andra letteringkonstnärer är ett utmärkt sätt att lära sig nya tekniker och utveckla din egen stil. Bläddra igenom sociala medieplattformar som Instagram och Pinterest för att hitta spännande exempel på letteringarbete och följ gärna dina favoritkonstnärer för att hålla dig uppdaterad med deras senaste verk.

Var tålmodig och ha roligt:

Att bli skicklig på lettering tar tid och tålamod, så var inte för hård mot dig själv om du inte uppnår perfektion direkt. Se varje misslyckande som en möjlighet att lära och växa, och kom ihåg att det viktigaste är att ha roligt och njuta av processen!

Jag hoppas att dessa tips kommer att vara till nytta för dig på din letteringresa. Kom ihåg att övning ger färdighet, så fortsätt experimentera och utforska nya tekniker.

 

Tips för dig om du bor i Stockholms området!

 

Den 17 och 20 April håller jag workshop på Åkersbro & Co i Åkersberga. Då kommer vi att gå igenom grunderna i modern kalligrafi och lettering samt att du får möjlighet att skapa egen citat konst. Denna kurs passar dig som vill lära sig skriva fint och även för dig som redan kan litegrann och vill testa lite mer. 

 

Länk till workshops hittar du här

 https://tovemalm.se/collections/letteringworkshop-med-tove-malm-studio/workshop

Lycka till och ha kul med ditt letteringarbete!

 

Vänliga hälsningar,

Tove

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.